header

Kvartet Shalom

header Mešani vokalni kvartet Shalom smo ustanovili leta 1996 z željo po kvalitetnem ustvarjanju. Shalom je star hebrejski pozdrav, ki pomeni –mir z vami, mi pa smo si ga izbrali za svoje ime. Od vsega začetka smo člani KUD Ljubečna.

Ob 10-letnici smo v samozaložbi posneli in izdali svojo prvo zgoščenko. Redno se udeležujemo območnih in medobmočnih revij malih vokalnih skupin. Za naše največje uspehe si štejemo sodelovanje na treh republiških revijah izbranih malih vokalnih skupin Slovenije.

headerOd leta 2004 skoraj vsako leto pripravimo glasbeno prireditev z naslovom Večer s prijatelji, na katero povabimo instrumentaliste in vokalne skupine iz bližnje in daljne okolice. Namen koncertov je približati poslušalcem kvalitetne glasbene skupine in instrumentaliste. Koncerti so vsako leto zelo dobro obiskani in to je potrditev, da delamo dobro, ter da s tradicionalno prireditvijo Večer s prijatelji nadaljujemo še naprej.

V vseh teh letih delovanja smo nastopali širom po Sloveniji in tudi v tujini (Nemčija, Avstrija, Švedska). Prepevamo na otvoritvah razstav, dobrodelnih prireditvah, obletnicah in porokah. Naš repertoar obsega od slovenske ljudske in umetne pesmi do črnskih duhovnih pesmi in spiritualov.

Mešani vokalni kvartet Shalom sestavljamo:

♦ Mateja Gaber Žveplan - sopran
♦ Mihela Pinter Rojc - alt
♦ Silvo Žveplan - tenor
♦ Aleš Kolšek - bas, vodja kvarteta

Nazaj