header

Tramontana

header Leta 2012 se je skupina šestih pevcev Moškega pevskega zbora Ljubečna odločila da ustanovi v okviru KUD Ljubečna novo skupino, ki bi prepevali dalmatinske pesmi in jo poimenovali klapa Tramontana. Že po dveh mesecih delovanja smo imeli tudi svoj prvi nastop v Bibinju v sklopu 12. klap iz Dalmacije ( Razpjevano Bibinje ), kjer se kot edini Slovenci prav gotovo nismo osramotili, smo pa prišli do zaključka, da moramo ojačati petje 1. In 2. tenorja, zato smo že isto jesen pridobili še dva tenorista in ženski vokal. V taki zasedbi pojemo in nastopamo torej že 4. leto. Za nami so 3 zelo produktivna leta, saj smo v tem času imali preko 50 nastopov, med katerimi pa prav gotovo lahko izpostavimo naš prvi nastop v Bibinju in pa lanski nastop v Opatiji.

headerKljub temu da izvajamo predvsem dalmatinske pesmi, smo se letos odločili, da damo v svoj program nekaj slovenskih, saj kjerkoli nastopamo izvem Slovenije želijo organizatorji in drugi nastopajoči slišati od nas tudi slovensko pesem.

Tramontana je močan in nevaren veter ki piha s severa. Piha v vseh letnih obdobjih. S hurikansko močjo lahko podre drevesa, odkriva strehe na hišah, uničuje čolne ali jih celo prevrne.

Naša klapa Tramontana seveda v prihodnosti nima takih namenov, nedvomno pa v Dalmacijo prihajamo s severa.

Žnidaršič Andrej

Nazaj